ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το DNA αποκάλυψε τον καλλιεργητή των 1.790 δενδρυλλίων κάνναβης στην Τριφυλία 16 χρόνια μετά-Στις φυλακές της Μ.Βρετανίας ο 44χρονος

Στη “φάκα” της διεθνούς βάσης δεδομένων DNA o 44χρονος Αλβανός-Συνέχιζε την “καριέρα” του στη Μ.Βρετανία

Έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας

Στα δίχτυα της διεθνούς βάσης δεδομένων DNA έπεσε ένας 44χρονος Αλβανός, με “δράση” το 2008 στη Μεσσηνία στην καλλιέργεια κάνναβης. Τότε είχε εντοπιστεί μια ορφανή φυτεία στην περιοχή της Τριφυλίας με 1.790 δενδρύλλια κάνναβης.  Η υπόθεση έμενε ανεξιχνίαστη και 16 χρόνια μετά, οι αρχές της Μ.Βρετανίας τον συνέλαβαν όταν ταυτοποιήθηκε το DNA στη βάση δεδομένων που διατηρούν οι αστυνομίες διεθνώς. Οι έρευνες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας απέδωσαν καρπούς με ταυτοποίηση του 44χρονου για την mega-φυτεία πριν 16 χρόνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Αναφορικά με εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία την 2.9.2008, στο πλαίσιο εξερεύνησης υπόπτων περιοχών από αέρος, με τη χρήση εναέριων μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας (ελικόπτερο) και την κατάσχεση συνολικά –1.790- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός καλλιεργητή.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, διακριβώθηκαν μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού τα στοιχεία 44χρονου αλλοδαπού, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης και βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

 

To Top