Αθλητισμός

Πρόκριση με κόπο η Καλαμάτα (1-0) απέναντι στη μαχητική Επισκοπή

Η Καλαμάτα πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Επισκοπή στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε με δυσκολία υπέρ της, παρά τη διαφορά δύο κατηγοριών ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αντιμετώπισε ίσως ανέλπιστα έντονη πίεση από την Επισκοπή, η οποία, παρά το γεγονός ότι θα αγωνίζεται φέτος στην Α’ κατηγορία Ρεθύμνου, έδειξε μεγάλη μαχητικότητα και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό όταν ο Αργυρός ανέτρεψε τον Χάγκαν οπότε και η Καλαμάτα προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παμλίδη, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από την πλευρά της Επισκοπής. Λίγο νωρίτερα, στο 20′, ο Ντιγκινί είχε δοκάρι, ενώ στο 29’ η Καλαμάτα στάθηκε και πάλι άτυχη, με την κεφαλιά του Μορέιρα να σταματά αυτή τη φορά στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Επισκοπή έδειξε χαρακτήρα, αντιμετωπίζοντας στα ίσια μια ομάδα που ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην Super League 2, έχοντας μάλιστα και βλέψεις ανόδου. Γεγονός πάντως είναι πως η Καλαμάτα δυσκολεύτηκε να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι και ειδικότερα στις συνθήκες του πλαστικού γηπέδου.

Σε κάθε περίπτωση η Επισκοπή, που πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Super League 2, αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι, αφήνοντας καλές εντυπώσεις εν όψει της επιστροφής της στο τοπικό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Μπούτσικος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Φράγιος (Μακεδονίας) – Χρυσαΐδης (Χαλκιδικής)

Επισκοπή (Γιώργος Κόλτζος): Ψαρράς, Ψωρογιάννης, Λουμπόγια, Αργυρός, Κριμιανιώτης, Χουρδάκης, Ρούμπι 85’ (Φώτος), Αθανασιάδης, Σιδηρόπουλος (64’ Αροσβίλι), Πεκίνι (52’ Λαζίδης), Κουκούλης (52’ Κουσούλης)

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Κότσαρης, Κωνσταντινόπουλος, Ουές, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Ξενιτίδης (58’ Ριένστρα), Αναστασόπουλος (85’ Βαλεριάνος), Μέντες, Φριμπόνγκ, Παμλίδης (85’ Ουμπέντα), Ντιγκινί (64’ Γρίβας)

Πηγή:athlitiko

To Top