ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη οι εγγραφές στις Καλλιτεχνικές Σχολές της «ΦΑΡΙΣ»-Μειωμένα δίδακτρα, νέα τμήματα, και φιλόδοξα σχέδια για φέτος

Σε εξέλιξη οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές Σχολές της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “ΦΑΡΙΣ”. Την αισιοδοξία τους για μια καλή δημιουργική και καλλιτεχνική χρονιά εξέφρασαν, στο κάλεσμα που έκαναν για εγγραφές, και οι τρεις καλλιτεχνικοί διευθυντές των Σχολών.

Κριτσωτάκης: “Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να μετέχουν στις καλλιτεχνικές μας σχολές”

Ο πρόεδρος της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ”, Σωτήρης Κριτσωτάκης, επισημαίνοντας τη μείωση των τιμών στα δίδακτρα που έχουν γίνει στα περισσότερα τμήματα των σχολών, με εξαίρεση κάποια τμήματα ενηλίκων, υπογράμμισε την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας στις καλλιτεχνικές Σχολές, ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αναφέρθηκε σε νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν από τη “ΦΑΡΙΣ”, και οδήγησαν στη μείωση των τιμών, ανταποκρινόμενη πάντα στις ανάγκες γονέων και παιδιών. “Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να μετέχουν στις καλλιτεχνικές σχολές, να τύχουν καλλιτεχνικής παιδείας. Έχουν μπει οι βάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά μας. Οδηγός μας, τα περσινά αποτελέσματα. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο των σπουδών στις Σχολές μας”, είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας τα εύσημα στους καλλιτεχνικούς διευθυντές, που όπως είπε “προσέφεραν το παραπάνω απ’ ότι τους ζητήθηκε”.

Σταμούλη: “Η καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι απαραίτητη στα παιδιά για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα”

Στην αισθητή μείωση των τιμών στη Δημοτική Σχολή Χορού εστίασε η καλλιτεχνική Διευθύντρια , Θωμαϊς Σταμούλη, υπογραμμίζοντας ότι “η καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι απαραίτητη στα παιδιά για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα”. Αναφέρθηκε στις δράσεις της Σχολής Χορού κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στη διαρκή συνεργασία που υπάρχει με το Φεστιβάλ Χορού, στα ανοιχτά μαθήματα και τα σεμινάρια που γίνονται. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Νέα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι-Ενισχύθηκε με νέο διδακτικό προσωπικό-Δοκιμαστικά μαθήματα για εν δυνάμει σπουδαστές

Στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ανακοινώνοντας και νέα μαθήματα, όπως η “Εισαγωγή στην Σύγχρονη Τέχνη” αλλά και στο Τμήμα Αγιογραφίας φέτος εκτός από την “Κρητική Σχολή” θα διδαχτεί και η “Μακεδονική Σχολή”. Στο τμήμα Χαρακτικής διδάσκονται όλες οι τεχνικές εκτός της μεταξοτυπίας. Με νέο διδακτικό προσωπικό έχει ενισχυθεί φέτος το Εικαστικό Εργαστήρι, με τα δίδακτρα να παραμένουν χαμηλά, ενώ μια μικρή αύξηση έγινε στο τμήμα Κεραμικής ενηλίκων, γιατί όπως εξήγησε, τα υλικά είναι εξειδικευμένα και παρέχονται στους σπουδαστές από τη Σχολή. Τα τμήματα Ζωγραφικής και Κεραμικής ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών, ενώ για τους εν δυνάμει μαθητές υπάρχουν τα ανοιχτά μαθήματα, δηλαδή δοκιμαστικά μαθήματα, που θα τους βοηθήσουν να επιλέξουν την τέχνη που επιθυμούν.

Γυφτάκης: “Υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για τη φετινή χρονιά”

Στο θετικό αποτύπωμα που άφησε η περσινή χρονιά αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν φιλόδοξοι σχεδιασμοί και για τη φετινή χρονιά. “Η περσινή χρονιά έκλεισε με πολύ θετικό πρόσημο, και αισιοδοξώ ότι και η φετινή θα συνεχίσει στην ίδια ανοδική πορεία. Υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για τη φετινή χρονιά”, είπε χαρακτηριστικά, ευχόμενος μια καλή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρονιά, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να δηλώσουν συμμετοχή στο Δημοτικό Ωδείο. “Το Δημοτικό Ωδείο είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά όλων των ηλικιών και όποιος έρθει μπορεί να το διαπιστώσει. Σας περιμένουμε!”, κατέληξε ο Στάθης Γυφτάκης.

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Δευτέρα έως Παρασκευή : 16:00 – 21:00

πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-21881

Διεύθυνση: Βιλεαρδουίνου, Καλαμάτα

e-mail: dimodkal@otenet.gr

facebook: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

 

Δημοτική Σχολή Χορού 

Δευτέρα έως Παρασκευή:  16.00 – 20.00

πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-83086

Διεύθυνση: Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα

e-mail: dance@kalamatafaris.gr

facebook:   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

 

Εικαστικό Εργαστήρι

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή : 16:00 – 20:00

καθώς και Τρίτη : 10:00 – 12:00

πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-28864

e-mail: box5@otenet.gr

Διεύθυνση: Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα

facebook: ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

To Top