Yποδομές

Νέα εποχή για τη Μαρίνα Πύλου: Υπογράφηκε η συμφωνία παραχώρησης για 40 χρόνια

130 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών-Σύγχρονες εγκαταστάσεις-Υπηρεσίες yachting υψηλής ποιότητας-Εμπορικά καταστήματα- Εστίαση-καρνάγιο, προβλέπουν οι σχεδιασμοί

Υπογράφηκε η συμφωνία παραχώρησης για την ανάπτυξη και λειτουργία μιας σύγχρονης μαρίνας στην Πύλο, η οποία θα ενισχύσει τη θέση της Μεσσηνίας στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού στην Μεσόγειο

Η Μαρίνα Πύλου A.E., εταιρεία ειδικού σκοπού που συστάθηκε από την D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (με συμμετοχή 70% – 30% αντίστοιχα), υπέγραψε σήμερα με το Ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ, την Συμφωνία Παραχώρησης για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και ανάπτυξης της μαρίνας για περίοδο σαράντα (40) ετών.

Η Συμφωνία Παραχώρησης υπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, τον κ. Δημήτριο Πολίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, τον Περιφερειακό Διευθυντή Ελλάδος της D-Marin κ. Ιωάννη Κουτσοδόντη εκ μέρους της Μαρίνα Πύλου Α.Ε. και της D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. και τον κ. Ευγένιο Δενδρινό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., εκ μέρους της εταιρίας.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης προβλέπει την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας που θα προσφέρει υπηρεσίες yachting υψηλής ποιότητας. Η νέα μαρίνα της Πύλου θα διαθέτει 130 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη από 8μ. έως 30μ. μήκος, χερσαίους χώρους που θα περιλαμβάνουν εμπειρίες αναψυχής και άλλες υπηρεσίες εμπορικές χρήσεις, υπηρεσίες πάρκινγκ και επισκευής σκαφών. Με την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών η μαρίνα της Πύλου στοχεύει να γίνει πόλος έλξης στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια σημαντική και μακροπρόθεσμη επένδυση που θα επιταχύνει την ανάπτυξη στην περιοχή, θα εμπλουτίσει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Πύλου και ευρύτερα της Μεσσηνίας και θα την τοποθετήσει στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού στην Μεσόγειο. Η νέα μαρίνα αναμένεται να προσελκύσει υψηλού επιπέδου επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να προσφέρει άμεσο και πολυδιάστατο όφελος στις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία γενικότερα. Η περιοχή της μαρίνας θα είναι ανοικτή στο κοινό.

“Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα για να αναδείξουμε την μαρίνα της Πύλου ανάμεσα στις πιο ελκυστικές μαρίνες στην περιοχή”

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα για να αναδείξουμε την μαρίνα της Πύλου ανάμεσα στις πιο ελκυστικές μαρίνες στην περιοχή», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Μαρίνα Πύλου Α.Ε. και Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδος της D-Marin κ. Ιωάννης Κουτσοδόντης, προσθέτοντας ότι «η D-MARIN, ως κορυφαίος παραχωρησιούχος και διαχειριστής πολυτελών μαρίνων στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, διαχειριζόμενη μεταξύ άλλων τις μαρίνες της Ζέας, της Λευκάδας και των Γουβιών στην Ελλάδα, έχει μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μαρινών που ξεχωρίζουν για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μαζί με την TEMEΣ, έναν στρατηγικό επενδυτή στη Μεσσηνία, στοχεύουμε να καθιερώσουμε την μαρίνα της Πύλου ως μια κορυφαία επιλογή για τους ιδιοκτήτες σκαφών και τους ταξιδιώτες και να δημιουργήσουμε σημαντική προστιθέμενη αξία όχι μόνο για την Πύλο αλλά για ολόκληρη την περιοχή και τις τοπικές κοινότητες».

Διαβάστε και αυτό:

Μαρίνα Πύλου: Παραχωρείται σε εταιρεία του Κωνσταντακόπουλου για 40 χρόνια με επενδύσεις αναβάθμισης 15 εκατ.ευρώ

To Top