ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Εκτός ΚΔΑΠ 52.000 παιδιά-“Κόπηκαν” λόγω τεκμαρτού εισοδήματος

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ VOUCHERS ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ ΛΟΓΩ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ VOUCHERS ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΔΑΠ 52.000 ΠΑΙΔΙΑ

Για άλλη μια χρονιά, με τα vouchers για Βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, η κυβέρνηση εμπαίζει τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά, εμφανίζοντας αυξημένα νούμερα vouchers και προϋπολογισμών από πέρυσι, ενώ η αλήθεια είναι διαμετρικά αντίθετη. Διότι:

Φέτος, για το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών, οι αιτήσεις που κρίθηκαν έγκυρες είναι συνολικά 12.000 λιγότερες από πέρυσι. Από αυτές 3.158 είναι για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οι αιτήσεις δεν ήταν λιγότερες φέτος, αλλά κόπηκαν, λόγω τεκμαρτών εισοδημάτων, χιλιάδες γονείς με πραγματικές ανάγκες, π. χ. μονογονεϊκές οικογένειες. Απόδειξη είναι ότι στις αιτήσεις των Βρεφονηπιακών και των ΚΔΑΠ ειδικά για παιδιά ΑμεΑ, που εγκρίνονται ανεξαρτήτως εισοδημάτων, οι έγκυρες αιτήσεις είναι κατά πολύ αυξημένες από πέρυσι.
Για άλλη μια φορά η αύξηση των vouchers για τα ανάπηρα παιδιά στα ΚΔΑΠΑμεΑ σε 11.679 είναι καθαρά εικονική. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν μόνον 7.000 θέσεις σε ΚΔΑΠΑμεΑ, άρα τα 3.679 vouchers σε ανάπηρα παιδιά δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Εικονική είναι και η αύξηση του συνολικού π/υ του προγράμματος κατά 20 εκατομμύρια που είναι βέβαιο ότι δεν θα απορροφηθούν. Και τα ανεκτέλεστα ποσά δεν θα χρηματοδοτήσουν νέα vouchers σε επιλαχόντες, αλλά θα χαθούν. Άλλωστε αυτό ελπίζουν.
Όσο για τα ΚΔΑΠ άφησαν και φέτος 51.840 παιδιά εκτός και πανηγυρίζουν για τα 106 περισσότερα vouchers !!!
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και ΚΔΑΠ που εντάχθηκαν στους Δήμους λόγω κατάργησης των Νομικών Προσώπων που τα διαχειρίζονταν. Εργάζονται με επισφαλείς συμβάσεις εργασίας Ορισμένου Χρόνου και με μεγαλύτερα προβλήματα στις συνδιαλλαγές τους με τις οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων.
Όμως στον αέρα βρίσκεται όλο το πρόγραμμα των vouchers συνολικά, αφού η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση λήγει φέτος και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πώς θα συνεχιστεί.
Η Νέα Αριστερά απαιτεί τη συνέχιση του προγράμματος με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες γονιών και παιδιών, και οι δημόσιοι Σταθμοί και ΚΔΑΠ να γίνουν οργανικές μονάδες των δήμων με μόνιμο προσωπικό.

To Top