Yποδομές

Υπογραφή σύμβασης αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στην 7η Ε.Ο. Μεσσήνη-Εύα-Λάμπαινα

Υπογραφή Σύμβασης για το έργο: ¨Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στην 7η Επαρχιακή Οδό Μεσσήνη- Εύα- Λάμπαινᨻ

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ευσταθίου Αναστασόπουλου και του Αναδόχου «ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.», η σύμβαση του έργου της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην 7η Επαρχιακή Οδό: Μεσσήνη- Εύα – Λάμπαινα, προϋπολογισμού 903.225,81 €.
Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης που θα τοποθετηθούν εντός απαλλοτριωμένης έκτασης παράπλευρα της 7ης Επ. Οδού και εκτός του σώματος της κατασκευής της νέας οδού.
Η αντικατάσταση των αγωγών με νέους από σύγχρονα υλικά, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω παλαιότητας των αγωγών, εμφάνισης συχνών διαρροών καθώς και της έλλειψης διατάξεων απομόνωσης και εκκένωσης κατά μήκος αυτών.
Ο χρόνος περαίωσης του έργου, βάσει της σύμβασης, είναι οκτώ (8) μήνες, η δε χρηματοδότηση προέρχεται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Για την υλοποίηση του έργου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Μεσσήνης, ΔΕΥΑ Μεσσήνης και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
Οι εργασίες κατασκευής των νέων αγωγών ύδρευσης θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τις εργασίες βελτίωσης της οδού, βάση της μελέτης που συνέταξε η ΔΕΥΑ Μεσσήνης σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης. Η παράλληλη υλοποίηση του δύο έργων κρίθηκε σκόπιμη για την αποφυγή μεταγενέστερης επέμβασης και την περαιτέρω όχληση των κατοίκων.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου είναι σημαντικά λόγω της εξασφάλισης των αυξημένων υδρευτικών αναγκών των ιδιοκτησιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, την εξάλειψη των απωλειών του νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΠΕ Μεσσηνίας.

To Top