ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανδρινός: Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για το … κατάντημα της πλατεία 23ης Μαρτίου

Τι αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη “Καλαμάτα ΜΕΤΑ”

Ακόμα ένα επεισόδιο της κωμικοτραγικής σειράς «δεν έχω ευθύνη για τίποτα» με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Καλαμάτας, παρακολουθήσαμε με τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης! Μετά τη Μαρίνα της πόλης, την πλατεία Υπαπαντής, την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρα, την ενεργειακη αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων…τωρα ερχεται η πλατεία 23ης Μαρτίου!

Ο κύριος δημαρχος θέλοντας να συγκαλύψει και να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας με την πλατεία της 23 Μαρτίου και των μεγάλων προβλημάτων που έχουν που προκληθεί στους επαγγελματίες, στους κατοίκους και στους διερχόμενους της περιοχής δήλωσε εντελώς ανεύθυνος. Δεν είχε να πει ούτε μία κουβέντα, κάνοντας την αυτοκριτική του, για την μεγάλη καθυστέρηση και την μη ολοκλήρωση του έργου εντός του οριακού συμβατικού χρόνου δηλαδή 31 Δεκεμβρίου 2023!

Όπως όλοι γνωρίζουμε το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, γεγονός που αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή του κυριου Βασιλοπουλου στη προηγούμενη θητεία της είχε άπλετο χρόνο και να διορθώσει, αν ήθελε, τις μελέτες του έργου και να εκτελέσει εμπρόθεσμα το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας!

Για την καθυστέρηση λοιπόν στην κατασκευή του, για τις κακοτεχνίες που παρουσιάστηκαν, για την μη ολοκλήρωση του εντός του χρόνου που καθόριζε η σύμβαση, ποιος ευθύνεται κύριε δήμαρχε; Ο Δήμος Καλαμάτας δεν είχε την ευθύνη υλοποίησης του έργου; 

Επανειλλημένα η παράταξη μας σας είχε επιστήσει την προσοχή για την επισφάλεια της ολοκλήρωσης του έργου και εσείς απαντούσατε με το γνωστό αλαζονικό ύφος ότι οι πολιτες σας ψήφισαν με 60%! 

Με προκλητικό τρόπο, τώρα, ο κύριος δήμαρχος παρουσιάζεται ως διαμαρτυρόμενος για την στασιμότητα των πληρωμών για τα έργα του ΕΣΠΑ, λες και δεν γνώριζε τις μεγάλες καθυστερήσεις όταν τα ενταγμένα έργα που δεν ολοκληρώνονται στην ώρα τους μεταφέρονται ως “γέφυρες” στα επόμενα προγράμματα!!

Οι λέξεις «αυτοκριτική» και «υπευθυνότητα» είναι άγνωστες λέξεις για τον κύριο Βασιλόπουλο, γεγονός που αποτυπώνεται έντονα πλέον σε όλους τους τομείς ευθύνης του!

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης
ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ,
Σπύρος Χανδρινός

To Top