Μουσική

8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Τη Δευτέρα το Spiral Trio με modern jazz στο Μέγαρο Χορού

Οι 8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας συνεχίζουν το πρόγραμμά τους με τρεις μοναδικές εκδηλώσεις. Το Spiral Trio, ένα από τα καλύτερα ελληνικά σχήματα modern jazz θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις που θα αποτελέσουν και το υλικό του επερχόμενου τρίτου άλμπουμ τους. Το διεθνές Caerus Chamber Ensemble, αποτελούμενο από τους Ιόνιαν Ηλία Καντέσα, Pablo Hernán Benedí, Lily Francis, Vashti Hunter και Noam Greenberg, σε τρεις συναυλίες, θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Καλαματιανούς παραδοσιακούς μουσικούς Νικόλα Παλαιολόγο, Διοτίμα Σπαντιδέα και το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Μελίφωνο” σε μία σπάνια σύζευξη μουσικών αντιθέσεων. Τέλος, στη βραδιά βωβού κινηματογράφου θα προβληθούν δύο ταινίες του Buster Keaton υπό την έξυπνη μουσική συνοδεία της Moving Band.

New Turn – Καινούργιες συνθέσεις του Spiral Jazz Trio
Δευτέρα, 02.09.2024, 20:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (studio)
ΕΙΣΟΔΟΣ 10/5 €

Το Spiral Trio είναι ένα μοντέρνο τζαζ πιάνο τρίο με έδρα την Αθήνα. Από το 2012, όταν πρωτοσυναντήθηκαν, καλλιεργούν διαρκώς τον ήχο τους στις πρόβες και τις εμφανίσεις τους. Το 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Spiral Trio» από την ANKh Music Productions, το οποίο περιλάμβανε, σχεδόν αποκλειστικά, jazz standards, ενώ το 2022 κυκλοφόρησαν με την αμερικανική δισκογραφική Odradek Records το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Broken Blue», το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

Οι τρεις μουσικοί σχημάτισαν το Spiral Trio ως αποτέλεσμα της ανάγκης τους να πειραματίζονται ομαδικά με τον αυτοσχεδιασμό στη μοντέρνα τζαζ. Με την εμπειρία τους στις εγχώριες και διεθνείς σκηνές, έχουν διαμορφώσει έναν ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο ήχο ως τρίο. Το βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους προσέγγισης είναι το διαρκές interplay, δηλαδή η διαρκής και αυτοσχεδιαστική διάδραση, που σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των αυτοσχεδιαστικών μουσικών τους ικανοτήτων φέρνουν στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της διαρκούς περιπέτειας, της φρεσκάδας, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας θα παρουσιάσουν τις καινούργιες τους συνθέσεις, που θα ηχογραφηθούν σύντομα για τον επερχόμενο δίσκο του τρίο.

Spiral Trio

Σπύρος Μάνεσης – πιάνο

Αρίωνας Γυφτάκης – κοντραμπάσο

Αναστάσης Γούλιαρης – ντραμς

To Top