Cinema

Στην Καρδαμύλη ολοκληρώνει το Solar Cinema το ταξίδι του στη Δυτική Μάνη 28 και 29 Αυγούστου

Ολοκληρώνονται στην Καρδαμύλη αυτή την εβδομάδα οι προβολές του Κινητού Ηλιακού Κινηματογράφου, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στη Δυτική Μάνη, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν προβολές σε Προσήλιο, Τσέρια, Προάστιο, Νιοχώρι και Στούπα όπου κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές ταινίες ντοκιμαντέρ καταξιωμένων παραγωγών από το πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Δράσης Προορισμός – Ταξίδι, ενώ στο Εξωχώρι το κοινό επέλεξε από τις ταινίες του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.
Η παρουσία τού Solar Cinema στην περιοχή ολοκληρώνεται απόψε 28 και αύριο 29 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο στην Καρδαμύλη, στον απόηχο τού Kardamili ArtDoc Festival που αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από την περιοχή στην περυσινή διοργάνωσή του.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν επιλεγμένες ταινίες τού Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα Ασσόδυο. Παίζουν ο Παναγιώτης Βιώνης (μπαγλαμαδάκι) Πάνος Ταντής (κιθάρα- καχόν- τραγούδι) και Ελένη Χρηστίδου (ακορντεόν, τραγούδι)
Την Πέμπτη 29 του μήνα θα προβληθεί του ντοκιμαντέρ “Ennio: The Maestro” του Giuseppe Tornatore. Παράλληλα, στο αγαπημένο πολιτιστικό στέκι της περιοχής Equinox, θα λειτουργήσει η έκθεση κόμικ Sketching Ennio, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Ennio Morricone μέσα από πρωτότυπα έργα Ελλήνων σκιτσογράφων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος και σε επιμέλεια τού σκιτσογράφου Γιάννη Αντωνόπουλου

Η έκθεση κόμικς είναι μια συλλογική δουλειά και αποτελείται από 3 μέρη:

Io, Ennio Morricone” (2021): Πρόκειται για ένα μίνι βιογραφικό του maestro.
Ennio the Cinephile” (2022): αυτοτελή έργα κόμικς βασισμένα σε επιλεγμένες ταινίες μεταξύ των κορυφαίων (πλην γουέστερν).
“Ennio Goes Western” (2023): αυτοτελή έργα κόμικς βασισμένα αποκλειστικά σε αντίστοιχες ταινίες γουέστερν

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ

28 Αυγούστου

21:00 Το Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας Ταξιδεύει
Θα προβληθούν οι ταινίες:

Φῶς ἐκ Φωτός (13’)
Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, ΠειραματικήΣκηνοθεσία, σενάριο: Νεριτάν Ζιντζιρία
Μια φιλμική συζήτηση ανάμεσα σε έναν κινηματογραφιστή και έναν ιερομόναχο του Αγίου Όρους, που έφτιαξε τη δικιά του φωτογραφική μηχανή πριν πεθάνει το 1932.

Αερολίν (19’)
Μυθοπλασία
Σκηνοθεσία: Αλέξης Κουκιάς-Παντελής
Παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Θάνος Τοκάκης, Έλενα Τοπαλίδου, Αουλόνα Λούπα, Κατερίνα Μισιχρόνη, Ηλίας Μουλάς, Μικές Γλύκας, Αλεξάνδρα Χασάνι,ΘοδωρήςΣκυφτούλης
Η Σάντυ είναι απόφοιτος δραματικής σχολής, έχει άσθμα και το βράδυ έχει παράσταση. Μέχρι τότε έχει να διδάξει γιόγκα, να δουλέψει ως κλόουν και να πάει και σε μία οντισιόν. Σε αυτήν την εξίσωση, προσπαθεί να βρει και λίγο χώρο για τον Σπύρο, το αγόρι της.

Διάβαση (21’)
Μυθοπλασία / Fiction
Σκηνοθεσία: Αινείας Τσαμάτης, Κατερίνα Μαυρογεώργη
Παίζουν: Γιάννης Τσορτέκης, Καραφίλ Σένα, Αγγελική Παπαθεμελή, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (φωνή)
Μια σιδηροδρομική διάβαση στο πουθενά. Δύο ξύλινα φυλάκια. Γύρω κίτρινοι λόφοι κι ανοιχτός ορίζοντας. Δύο φύλακες: ο μοναχικός Γιάννης και ο χαλαρός Αντώνης. Κάθε τόσο, μια φωνή στο μεγάφωνο αναγγέλλει το πέρασμα ενός τρένου. Τίποτα δεν φαίνεται να διαταράσσει την καθημερινότητά τους μέχρι να εισβάλει ο έρωτας, συντρίβοντας κάθε βεβαιότητα.

22:15 Μουσική βραδιά με τους Ασσόδυο

29 Αυγούστου

21:00 “Ennio: The Maestro”του Giuseppe Tornatore (150’)
Η ταινία – φόρος τιμής στον κορυφαίο συνθέτη, αποτελείται από συνεντεύξεις με διάσημους σκηνοθέτες και μουσικούς, ηχογραφήσεις ορισμένων από τις καταξιωμένες παγκόσμιες περιοδείες του μαέστρου, αποσπάσματα εμβληματικών ταινιών που μελοποιήθηκαν από τον Morricone και αποκλειστικά πλάνα από τις σκηνές και τις τοποθεσίες που καθόρισαν τη ζωή του.

To Top