Βιβλίο

Μπούκα: Παρουσίασε το λεύκωμά του το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης-Γιορτή για τα 18 χρόνια του Σωματείου

“Στάση ζωής με επίκεντρο τον εθελοντισμό και τον άνθρωπο”

Η παρουσίαση του λευκώματος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης με τίτλο «Εθελοντισμός για όλους. Μεσσήνη… πόλη εθελοντισμού 2006-2023», παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην παραλία Μπούκα Μεσσήνης.
Τα κείμενα και την επιμέλεια της έκδοσης, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Δήμου Μεσσήνης, έκανε η επίτιμη πρόεδρος του Σωματείου Ντίνα Αντωνάκου.

Η Χορωδία του Σωματείου με τον μαέστρο Γιάννη Ζέρβα, τραγούδησε τα τραγούδια του εθελοντισμού «Αγκαλιά» και «Μαζί», απαγγέλθηκαν ποιήματα εθελοντών από τον φιλόλογο Παναγιώτη Κακούρη και την εκπαιδευτικό Μαρία Πλατάρου, ενώ απεστάλησαν χαιρετισμοί από τους φίλους του Σωματείου Στέφανο Ληναίο ηθοποιό και Γιώργο Μαρκόπουλο ποιητή.


Η επίτιμη πρόεδρος του Σωματείου Ντίνα Αντωνάκου αναφέρθηκε στο λεύκωμα και τη σημασία της δημιουργίας του, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει όλες τις δράσεις του Σωματείου από συστάσεώς του έως σήμερα. Έκανε λόγο για μία πορεία με πολλές εμπειρίες και γνώσεις, μια στάση ζωής με επίκεντρο τον εθελοντισμό και τον άνθρωπο.
Η κοινωνική λειτουργός και επιμελήτρια ανηλίκων Αγγελική Ρουμελιώτου, παρουσίασε το λεύκωμα και αναφέρθηκε γενικά στην ανθρωπιστική δράση που ανέπτυξε με ταπεινότητα και εχεμύθεια το Σωματείο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Νίκος Τερζής στην ομιλία του τόνισε ότι ο εθελοντισμός χρειάζεται συμμετοχικότητα ενώ αναφέρθηκε και στις μελλοντικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο εθελοντισμός έχει ταυτιστεί με το Σωματείο το οποίο όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε ουσιαστική κοινωνική στήριξη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, είχε έντονη πολιτιστική δράση και η προσφορά του αναγνωρίστηκε και στηρίχθηκε διαχρονικά από όλες τις δημοτικές αρχές. Σημείωσε πως με τη δράση του Σωματείου Εθελοντών, η Μεσσήνη καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου ως πόλη εθελοντισμού γι’ αυτό και η Δημοτική Αρχή χρηματοδότησε την έκδοση του λευκώματος για να αποτελέσει στοιχείο οδηγό στην μελλοντική πορεία της ανάπτυξης του εθελοντισμού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Στάθης Αναστασόπουλος.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, με το οποίο γιορτάστηκε και η 18η επέτειος του Σωματείου, πλαισιώθηκε από την τραγουδίστρια Αιμιλία Σαρρή και τους μουσικούς Μάρκο Κώτσια και Σταύρο Παργινό.

Τέλος, το κοινό είχε την ευκαιρία να παραλάβει δωρεάν το λεύκωμα από τον χώρο της εκδήλωσης.

To Top