Βιβλίο

Έρχονται τρεις “Συγγραφείς στο Αίθριο” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Καλοκαιρινές δράσεις ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας

Με αφορμή τις καλοκαιρινές της δράσεις η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργάνωσε σήμερα συνέντευξη τύπου στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας με την Πρόεδρο Πιπίνα Κουμάντου, η διευθύντρια της ΔΗΚΕΒΙ Μάγδα Σουλιώτη και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ Δήμητρα Δημοπούλου και παρουσίασαν το πρόγραμμα του τριήμερου εκδηλώσεων «Συγγραφείς στο Αίθριο» που πρόκειται να γίνει στις 20-22 Ιουνίου 2024 καθώς και το θέμα και το πρόγραμμα των εργαστηρίων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας ανάγνωσης της ΕΒΕ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας.

DSC-1708

DSC-1710

DSC-1711

image00024

image00025

image00026

image00027

Η κ.Κουμάντου τόνισες πως “Φέτος το καλοκαίρι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας εκπονεί εξαιρετικές δράσεις που προωθούν τη φιλαναγνωσία τόσο για το ενήλικο κοινό της όσο και για τα παιδιά. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις διοργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο» που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο αίθριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, μια γιορτή του βιβλίου στην οποία θα έχει το κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρείς καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς να παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία, τα οποία έχουν αγαπηθεί ήδη από το κοινό και έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και με την υποστήριξη των εκδόσεων Πατάκη.
Όλο τον Ιούλιο θα συμμετάσχουμε στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Αυτό το καλοκαίρι, η βιβλιοθήκη μας υποδέχεται τους μικρούς φίλους της, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

DSC-1712

DSC-1713

DSC-1714

DSC-1717

DSC-1718

DSC-1721

Η Μάγδα Σουλιώτη επεσήμανε πως “Το θέμα και το σύνθημα της φετινής εκστρατείας ανάγνωσης είναι «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» με κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, η βιβλιοθήκη μας μετατρέπεται σε κυψέλη εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλεί, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.
Θα πραγματοποιηθούν 12 εργαστήρια και η γιορτή έναρξης και λήξης της εκστρατείας. Τα εργαστήρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν από 1 Ιούλιου μέχρι και τις 2 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης όπου θα βρείτε και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
Την υλοποίηση τους έχουν αναλάβει αξιόλογοι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας και τους ευχαριστούμε για την εθελοντική προσφορά τους. Τα εργαστήρια στο παράρτημα της Τριφυλίας θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υπεύθυνες του παραρτήματος.
Όσον αφορά τους Συγγραφείς στο αίθριο το πρόγραμμα του τριημέρου θα διαμορφωθεί ως εξής:

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Καρολίνας Μέρμηγκα «Ο Κήπος της Αμαλίας». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μάγδα Σουλιώτη Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Έβελυν Σκαρπαλέζου, φιλόλογος/ερασιτέχνης ηθοποιός.

image00032

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αλεξάνδρα Κ* «Πράγματα που σκέφτεται η Παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο», ένα βιβλίο που τιμήθηκε την προηγούμενη βδομάδα με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού ο Αναγνώστης. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Έφη Πράτη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ίδια η συγγραφέας

H Σταματία-Δήμητρα Δημοπούλου συμπλήρωσε: “Οι συγγραφείς στο αίθριο έχουν την χαρά και την τιμή το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 8μμ να φιλοξενούν το Μισελ Φάις Ο Μισέλ Φάις, ένας σύγχρονος πολυτάλαντος βραβευμένος λογοτέχνης, ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της τέχνης του λόγου θα συνομιλήσει για το νέο του βιβλίο ΑΜΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, από τις εκδόσεις Πατάκη, με την δοκιμιογράφο, συγγραφέα Χρύσα Φάντη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η μουσικός Πάρρυ Λουμίτη. Σας περιμένουμε να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε με τους συγγραφείς μας
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις εκδόσεις Πατάκη καθώς και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για την συνεργασία μας στην δράση – θεσμό «Συγγραφείς στο Αίθριο” που λαμβάνει χώρα για 3η φορά.
Στόχος όλων μας παραφράζοντας μια έκφραση του Κωστή Παπαγιώργη που αποτέλεσε έμπνευση και στο παρελθόν του Μισέλ Φάις είναι ότι: «Τα βιβλία έχουν ψυχή. Είναι πασίγνωστη η παράδοση που τα θεωρεί πρόσωπα: υπάρχουν βιβλία που γεννιούνται και ζουν, βιβλία που ταξιδεύουν, πάσχουν ή ευτυχούν, αρρωσταίνουν βιβλία που, με φυσικό ή βίαιο τρόπο, πεθαίνουν»
Εμείς είμαστε οι ενδιάμεσοι σε αυτό το μαγικό ταξίδι ενός βιβλίου προς τον αναγνώστη του ….ένα αέναο μαγικό ταξίδι

Αυτό το καλοκαίρι αφήστε το δικό σας βιβλίο να σας βρει, δανειστείτε το από εδώ τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, ανταλλάξτε το με φίλους σας
επισκεφτείτε τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας και αφήστε το να σας ανακαλύψει Καλό καλοκαίρι αγκαλιά με βιβλία από το ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ.

To Top