Yποδομές

Κολυμβητήριο Καλαμάτας: Ξεκινά το Σάββατο το έργο ενεργειακής αναβάθμισης-Ριζικό “λίφτινγκ” στις εγκαταστάσεις του

Κλείνει προσωρινά το Κολυμβητήριο για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης

“Μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 θα παραμείνει ανοιχτό το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, καθώς  από το Σάββατο 15 του μήνα ξεκινά το μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, που θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του και θα οδηγήσει σε νέα εποχή την αθλητική δομή, με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο και στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για την πραγματοποίηση εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης από τις 15 Ιουνίου 2024 έως το πέρας των εργασιών. Είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση στις ομάδες που κάνουν χρήση του Κολυμβητηρίου”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Έργο πάνω από 1 εκατ. ευρώ-Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

Το έργο αφορά σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας, μέσω της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με χρήση συστήματος γεωθερμίας, συστήματος ηλιοθερμίας και προβολέων τεχνολογίας LED, προϋπολογισμού 918.895,37 €, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, προβλέπεται να γίνει μόνωση της πισίνας, υποσταθμός της ΔΕΗ, και αναβάθμιση των αποδυτηρίων και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 430.000 €. Εκτιμάται ότι η μεγάλη αυτή παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, παρέχοντας στους δημότες της Καλαμάτας έναν σύγχρονο χώρο κολύμβησης. Στο μεσοδιάστημα, που ουσιαστικά είναι η καλοκαιρινή περίοδος, θα πραγματοποιούνται εντατικά οι εργασίες στις εγκαταστάσεις του, με τις ομάδες και τους συλλόγους που έκαναν χρήση των χώρων του, να προπονούνται προσωρινά στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας.

To Top