Το δικό μου Σχολείο

“Μικρά καθημερινά βήματα, μεγάλα άλματα στο μέλλον”: Παρουσιάστηκε το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Με σύνθημα “Μικρά καθημερινά βήματα, μεγάλα άλματα στο μέλλον” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από τον Διευθυντή Γυμνασίου, Μιχάλη Κουσουλάκο. Σύνθημα που απηχεί συμπυκνωμένα όλη τη φιλοσοφία του Σχολείου. Το μεταβατικό στάδιο μετά το Δημοτικό και πριν το Λύκειο, τα πρώτα τρία χρόνια της εφηβείας, τα μαθήματα, η μεθοδολογία, τα εργαστήρια, οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι, παρουσιάστηκαν στους  ενδιαφερόμενους γονείς που βρέθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά προκειμένου να ενημερωθούν για το Σχολείο. Στόχος η προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών, η ενίσχυσή τους με όλα τα γνωστικά εφόδια αλλά και τα εφόδια για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, προετοιμάζοντάς τα για την επαγγελματική τους ενασχόληση και την ενήλικη ζωή τους.

Ο κ. Κουσουλάκος προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση της φιλοσοφίας και της μεθοδολογίας του σχολείου, που επιτυγχάνει την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των παιδιών, την ανάδειξη των ταλέντων τους, τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους. Το Σχολείο επενδύει στην ισορροπημένη φοίτηση ξεφεύγοντας από το στείρο πλαίσιο της αποστήθισης των γνώσεων, και παρέχοντας μια διαφορετική προσέγγιση στη γνώση μέσα από πληθώρα Εργαστηρίων, Αθλημάτων, τους Ομίλους Φυσικών Επιστημών, Ρομποτικής, Θεατρικής Αγωγής, Ρητορικής, το Πρόγραμμα ενδυνάμωσης στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, που περιλαμβάνει επιπλέον ώρες διδασκαλίας και πρακτικής άσκησης μια φορά την εβδομάδα, αλλά και την ατομική μελέτη αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων (14.30-16.30) υπό την επίβλεψη φιλολόγου, μαθηματικού και αγγλικού, ή την φροντιστηριακή μελέτη προαιρετικά κατόπιν υπόδειξης του εκπαιδευτικού εφόσον υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης κάποιων μαθητών. Έτσι τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους για την επόμενη  μέρα ήδη από το σχολείο, αποκομίζοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο τα απογεύματα. Το Γυμνάσιο προσφέρει πλήρη κάλυψη και των ξένων γλωσσών τις πρωινές ώρες, με περισσότερες ώρες διδασκαλίας και ειδικά βιβλία ξένων εκδοτικών οίκων, διαφορετικά από αυτά του Υπουργείου Παιδείας.

DSC-0646

DSC-0647

DSC-0648

Παράλληλα, το Σχολείο διαθέτει παιδοψυχολόγο, νοσηλεύτρια, και υπεύθυνο καθηγητή σε κάθε τμήμα. Στοχεύουμε να “ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες των παιδιών, να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, να είναι ενημερωμένα τα παιδιά μας για το τι γίνεται γύρω τους, να αναπτύσσουν συνεργατικό πνεύμα”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κουσουλάκος. Υπάρχει τακτική επικοινωνία με τους γονείς, και τακτικές συναντήσεις ατομικής ενημέρωσης αλλά και ομαδικής, υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για κάθε τάξη και κάθε τμήμα-σε συνεργασία με τη Microsoft- όπου μαθητές και γονείς έχουν πρόσβαση και μπορούν να ανατρέχουν και να ενημερώνονται για το καθηκοντολόγιο των μαθητών, τις εργασίες για το σπίτι, τα ψηφιακά βοηθήματα μέσα από ένα ολόκληρο ψηφιακό σχολείο.

Στο Γυμνάσιο γίνονται τακτικά τεστ και διαγωνίσματα των οποίων προηγούνται προπαρασκευαστικά μαθήματα, ώστε τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένα και από θέμα γνώσεων αλλά και ψυχολογικά. Η ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι στις προτεραιότητες του σχολείου,  και οι όποιες αδυναμίες σε γνωστικό επίπεδο ή επίπεδο προσωπικότητας επιλύονται με την ενδυνάμωση των μαθητών. Στο Γυμνάσιο διεξάγονται Θεματικές Εβδομάδες, με διαφορετικά θέματα προβληματισμού και ανάλυσης κάθε φορά, γίνονται Εβδομαδιαίες Επαναλήψεις της σχολικής ύλης, και η Φιλαναγνωσία αφορά όχι μόνο τα Ελληνικά αλλά και τα Αγγλικά, στοχεύοντας στην επαφή των παιδιών από νωρίς με λογοτεχνικά κείμενα ελληνικά και ξενόγλωσσα, και την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και της εκφραστικότητάς τους αλλά και στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και ανάπτυξης επιχειρηματολογίας.

DSC-0638

DSC-0639

DSC-0640

Στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου καλύπτεται πληθώρα αθλημάτων: Ποδόσφαιρο, τέννις, μπάσκετ, βόλεϊ, πάντελ, beach volley, μαθήματα τοξοβολίας, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ποικιλία αθλημάτων ενδυναμώνοντας σώμα και πνεύμα και ψυχαγωγούμενοι.

Πέρα από τον έλεγχο των επιδόσεων εφαρμόζεται και σε αυτή τη βαθμίδα η περιγραφική αξιολόγηση, αναλυτική για κάθε μαθητή, ώστε να εντοπίζονται οι αδυναμίες και να ενισχύονται μαθησιακά αλλά και ψυχο-συναισθηματικά.

Το Γυμνάσιο διαθέτει Υποτροφίες Αριστείας για κάθε τάξη του, που είναι ανοιχτές σε όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν και να πετύχουν τη φοίτησή τους στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και συμμετέχουν ανά διαστήματα σε επιμορφωτικά προγράμματα. Το προσωπικό του σχολείου, εκπαιδευτικό και διοικητικό είναι δίπλα στους μαθητές και υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα στο σχολείο.

DSC-0634

DSC-0635

DSC-0636

DSC-0637

DSC-0641

DSC-0642

DSC-0643

DSC-0644

DSC-0645

DSC-0649

DSC-0650

DSC-0651

DSC-0652

DSC-0653

DSC-0654

DSC-0655

DSC-0656

DSC-0657

DSC-0658

DSC-0659

DSC-0660

DSC-0661

DSC-0662

DSC-0663

DSC-0664

DSC-0665

DSC-0666

DSC-0667

DSC-0668

DSC-0669

DSC-0670

DSC-0671

DSC-0672

DSC-0673

DSC-0675

To Top