Αθλητισμός

Μιλτιάδης: Κρατά στα χέρια του το κλειδί της ανόδου

Το “φρούριο” των Γαργαλιάνων έχει βάλει σε τροχιά ανόδου τον Μιλτιάδη ο οποίος απέναντι στον πρωταθλητή Ηλείας Ξενοφώντα Κρεστένων πέτυχε την δεύτερη εντός έδρας νίκη του και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για την κατάληψη μιας εκ των τριών θέσεων του 5ου ομίλου των μπαράζ που οδηγούν στη Γ Εθνική.

Το πρώτο εισιτήριο της ανόδου τσεκάρισε την Κυριακή ο Παναρκαδικός ο οποίος στο ντέρμπι κορυφής επιβλήθηκε 0-1 στο Γύθειο της πρωταθλήτριας Λακωνίας και επισημοποίησε την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής φαίνεται πως τρεις ομάδες θα δώσουν τη μάχη για τις δύο θέσεις που απομένουν.

Ο Πανγυθεατικός βρίσκεται στους 8 βαθμούς και μπορεί θεωρητικά να φτάσει τους 11 αφού την Κυριακή έχει ρεπό και θα τελειώσει στη Ζάκυνθο με την Θύελλα Αμπελοκήπων. Ο Παλληξουριακός και ο Μιλτιάδης ακολουθούν με 6 βαθμούς (η ομάδα της Κεφαλονιάς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων) και στην 6η αγωνιστική ο μεν Παλληξουριακός ταξιδεύει στην Πάτρα όπου θα αντιμετωπίσει τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο, ο δε Μιλτιάδης υποδέχεται την Θύελλα Αμπελοκήπων. Δεν αποκλείεται δηλαδή στο φινάλε να οδηγηθούμε σε τελικό ανόδου με τον Μιλτιάδη να ταξιδεύει στην Κεφαλονιά να παίξει τα ρέστα του για την άνοδο.

Η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου έδειξε πως στα εντός έδρας παιχνίδια παρουσιάζεται μεταμορφωμένη προς το καλύτερο βγάζοντας πάθος και ενέργεια κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα στις δυο εξορμήσεις τις σε Γύθειο και Τρίπολη όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες. Για να φτάσει να διεκδικήσει την άνοδο στην τελευταία αγωνιστική θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχίσει με το απόλυτο εντός έδρας απέναντι στην ομάδα της Ζακύνθου και ανάλογα με τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής πιθανόν να του αρκεί και ισοπαλία στο φινάλε. Ο Παλληξουριακός αγωνίζεται στην Πάτρα απέναντι στον Ατρόμητο ο οποίος ξεκίνησε με προοπτικές τα μπαράζ αλλά οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών τον έθεσαν από νωρίς εκτός στόχου.

Μεγάλο όπλο του Μιλτιάδη αποδεικνύεται και ο κόσμος του ο οποίος μετατρέπει σε θερμή έδρα το γήπεδο Γαργαλιάνων ενώ θεωρείται δεδομένο πώς μεγάλος αριθμός θα ακολουθήσει την ομάδα και στο φινάλε προκειμένου να την ενισχύσει για να δώσει ώθηση για την μεγάλη επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε:

Η επόμενη (6η) αγωνιστική – Κυριακή 26 Μαΐου

Μιλτιάδης – Θύελλα Αμπελοκήπων

Ξενοφών Κρεστένων – Παναρκαδικός

Ατρόμητος Πατρών – Παλληξουριακός

ρεπό: Πανγυθεατικός

7η αγωνιστική – Κυριακή 2 Ιουνίου

Ατρόμητος Πατρών – Ξενοφών Κρεστένων

Παλληξουριακός – Μιλτιάδης

Θύελλα Αμπελοκήπων – Πανγυθεατικός

ρεπό: Παναρκαδικός

Βαθμολογία

Θ Ομάδα Β Α +/-
1 Παναρκαδικός 13 5 7
2 Πανγυθεατικός 8 5 5
3 Παλληξουριακός 6 4 3
4 Μιλτιάδης 6 4 0
5 Θύελλα Αμπελοκήπων 4 4 -3
6 Ξενοφών Κρεστένων 4 4 -4
7 Ατρόμητος Πατρών 0 4 -8

To Top