Επιχειρείν

Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Επιτυχημένο σεμινάριο χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου

Με επιτυχία και με πολλές συμμετοχές, διοργανώθηκε την Κυριακή 21η Απριλίου στην Καλαμάτα στο ξενοδοχείο Horizon Blu , μετά από απόφαση του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ, σεμινάριο προς τους φαρμακοποιούς για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου, λόγω της ανάγκης εκπαίδευσης του σύγχρονου φαρμακοποιού και σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας του φαρμακείου, που δεν τα έχει διδαχθεί στη διάρκεια των σπουδών του.
Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας & Μεσσηνίας.

image00001

image00002

image00003

image00004

DSC-0704

DSC-0705

DSC-0706

DSC-0707

DSC-0708

DSC-0709

DSC-0710

DSC-0711

DSC-0712

DSC-0713

Με κεντρικό τίτλο «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από την θεωρία στη πράξη», το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σεμινάριο, που θα διεξάγεται δια ζώσης σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Εκπαιδευτής θα είναι ο σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, με πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη και στη συμβουλευτική λειτουργίας φαρμακείων. Θα έχουν 6ωρη διάρκεια και θα περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος και case studies.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτιστοποίηση της κερδοφορίας του φαρμακείου, με αποτελεσματική διαχείριση των εμπορευμάτων του και την επιλογή κατάλληλης εμπορικής στρατηγικής.

Εκπαιδευτής ήταν ο Αλέξανδρος Δεληκούρας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων PhD MBA, με 20ετή εμπειρία στην φαρμακευτική αγορά και στη συμβουλευτική φαρμακείων. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος ΜΒΑ με εξειδίκευση στο φαρμακευτικό Marketing και PhD από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College London).
Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με εταιρίες leader της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες του εστιάζονται αποκλειστικά στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Όλες οι εκπαιδεύσεις του και συμβουλευτικές υπηρεσίες στοχεύουν στην παρουσίαση εφαρμοσμένωνπρακτικών προτάσεων, προσαρμοσμένες στην αγορά και τη λειτουργία του ελληνικού φαρμακείου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτιστοποίηση της κερδοφορίας του φαρμακείου, με αποτελεσματική διαχείριση των εμπορευμάτων του και την επιλογή κατάλληλης εμπορικής στρατηγικής.

DSC-0714

DSC-0715

DSC-0716

DSC-0717

DSC-0719

Για το σεμινάριο και για την φαρμακευτική αγορά σήμερα και για τις προοπτικές που υπάρχουν, μίλησαν στο Messinialive ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος και ο Προέδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

To Top