ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτήριο κοντά στην Αγορά Καλαμάτας

Ερώτηση για την επικινδυνότητα κτηρίου στην οδό Αγίου Ιωάννου, κοντά στη ΔΕΥΑΚ απευθύνουν στον Δήμαρχο Καλαμάτας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος και Τάσος Νιάρχος. Στην ερώτηση, που αφορά ιδιωτικό κτήριο-ερείπιο που βρίσκεται εκεί,  και εγκυμονεί κινδύνους για τους περαστικούς, ζητούν να ληφθούν μέτρα ασφαλείας. Η ερώτηση:

Προς το κ. Δήμαρχο και τον αρμόδιου Αντιδήμαρχο
Για την επικινδυνότητα κτιρίου

Στην οδό Αγίου Ιωάννου( απέναντι από τη γωνία με την οδό Νικολάου Πολίτη, κοντά στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ) υπάρχει ένα ακίνητο (διατηρητέο) που είναι πολύ επικίνδυνο για τους περίοικους και τους περαστικούς. Πιο συγκεκριμένα οι 4 τοίχοι στέκουν στον αέρα και συχνά πυκνά πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους (επισυνάπτονται φωτογραφίες ) .

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ επικίνδυνο κτίριο. Να σημειώσουμε πως από εκεί περνούν δεκάδες κάτοικοι κάθε μέρα, πολύ κοντά στο σημείο βρίσκονται τα παιδικά χωριά SOS όπου περπατούν καθημερινά παιδιά. Επίσης από εκεί περνάει πολύ κόσμος για να πληρώσει λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΚ και για να πάει στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Να θυμίσουμε το τραγικό γεγονός στη Σάμο το 2020 που την ώρα του σεισμού πέρναγαν δίπλα από ένα ετοιμόρροπο κτίριο δύο μαθητές όπου βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο κτίριο για να μην έχουμε κίνδυνο κατάρρευσης και ατυχήματος που θα έχει τραγικές συνέπειες;

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Οικονομάκος Δημήτρης
Νιάρχος Τάσος

Το συγκεκριμένο θέμα έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τη δημοτική αρχή να δεσμεύεται να δει το θέμα.

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτήριο κοντά στην Αγορά Καλαμάτας
To Top