ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να κλείνει το Πάρκο τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας προτείνει ο Δήμος

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις προθέσεις τις Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας είναι να κλείνει το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων κατά τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην γίνονται περιστατικά βανδαλισμών των τρένων, φθορών ή άλλων καταστροφών.

Αυτό συνάγεται από ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, όπου μεταξύ άλλων δηλώνεται ότι ολοκληρώνεται η περίφραξη του Πάρκου με κάγκελα ύψους 1,50 μέτρου και αναμένεται να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η άποψη να κλείνει τις βραδινές ώρες το πάρκο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
“Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της περίφραξης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων άρχισαν, σε εφαρμογή σχετικού συμφωνητικού. Η ανάδοχος εταιρεία Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας ΟΕ – Ανέλιξη έχει αναλάβει την πραγματοποίηση έργου με προϋπολογισμό 58.000 ευρώ με το ΦΠΑ (έκπτωση εργολαβίας: 43,05%).
Για την προστασία από βανδαλισμούς και τον έλεγχο του Πάρκου θα εγκατασταθεί περίφραξη σε σημεία όπου λείπει, στη δυτική και νότια πλευρά του.

Τα κάγκελα θα έχουν ύψος 1,5 μέτρο και, λόγω καταστροφών, με την ολοκλήρωση της περίφραξης θα υπάρξει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να κλείνει το Πάρκο τις βραδινές ώρες”.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κατά καιρούς να αντιμετωπίσει περιστατικά βανδαλισμών και καταστροφής, ακόμα και ολοσχερούς, των βαγονιών που βρίσκονται μέσα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, ως τμήμα του μοναδικού Υπαίθριου Μουσείου Σιδηροδρόμων της χώρας. Βαγόνια ιστορικά, επιβατικά αλλά και εμπορικές αμαξοστοιχίες, γερανοί, βρίσκονται στο πάρκο των Σιδηροδρόμων εδώ και χρόνια, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης και επισκέπτης να τα περιεργαστεί καθώς αποτελούν τμήματα της νεότερης σιδηροδρομικής ιστορίας της χώρας.

Και κάθε φορά δαπανά ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να επιδιορθώσει τις φθορές και να επαναφέρει τα βαγόνια στην αρχική τους κατάσταση.

Βεβαίως, δεν λείπουν και άλλα περιστατικά φθορών, όπως σπασμένες βρύσες που τρέχουν με τις ώρες, καθώς κάποιοι “ανεγκέφαλοι” θεωρούν διασκέδαση και χαβαλέ να καταστρέφουν δημόσια περιουσία.

Επίσης, όλοι θυμόμαστε το περιστατικό διάρρηξης που έγινε το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του Μ.Ε.Θ. που βρίσκεται εντός του χώρου του Πάρκου. Ενώ κατά τις βραδινές ώρες τρομάζει κανείς να κυκλοφορήσει, καθώς υπάρχουν σημεία που ο φωτισμός δεν είναι επαρκής. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αναλογιζόμενη τα παραπάνω θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να κλείνει το Πάρκο Σιδηροδρόμων τις βραδινές ώρες.
Μ.Π.

Να κλείνει το Πάρκο τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας προτείνει ο Δήμος
To Top