ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάσος Μάκιος: Στόχος μου είναι ένας καλύτερος και βιώσιμος Δήμος Καλαμάτας

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας Νάσος Μάκιος προτείνει για την πόλη 

Ο Νάσος (Αθανάσιος) Μάκιος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της “Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Βασιλόπουλο.  Είναι Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Όπως λέει ο ίδιος είναι “καινούργιες έννοιες, άγνωστες για μερικούς, οι οποίες όμως πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να υπάρξει η αναπτυξιακή προοπτική που θέλουμε στον Δήμο μας. Σας καλώ λοιπόν να μου δώσετε την δυνατότητα στις επερχόμενες εκλογές να εφαρμόσω τις γνώσεις μου αυτές προς όφελος όλων των δημοτών. Για καλύτερη ποιότητα ζωής σ’ έναν βιώσιμο Δήμο. Τον Δήμο Καλαμάτας”!

Πρόσφατα η Καλαμάτα επιλέχτηκε στο πρόγραμμα Intelligent Cities Challenge (ICC) 2023-2025, ένα πρόγραμμα υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σκοπό έχει την δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την επίτευξη της πράσινης και ψηφιακής διττής μετάβασης. Η πράσινη μετάβαση στοχεύει στην επίτευξη της βιωσιμότητας και στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Οι ψηφιακές τεχνολογίες παρέχουν λειτουργίες που μπορούν να επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση. Οι ψηφιακές πληροφορίες και οι τεχνολογίες επικοινωνίας επιτρέπουν νέα επίπεδα αλληλεπίδρασης για την αναφορά, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η επιτυχής διαχείριση της πράσινης και ψηφιακής διττής μετάβασης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που θα μας οδηγήσει σ’ ένα βιώσιμο, δίκαιο και ανταγωνιστικό μέλλον.
Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι γνωστοί τρόποι επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων έχουν αντικατασταθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το την χρήση του διαδικτύου και των εφαρμογών του μέσω ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως είναι οι υπολογιστές τα laptop τα tablet και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones). Αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι στις αρχές του 2023 υπήρχαν 8,71 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα.

Με βάση όλες τις παραπάνω πληροφορίες, ως ενεργός πολίτης, αποφάσισα, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με Υπ. Δήμαρχο τον Θανάση Βασιλόπουλο να εφαρμόσω την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στην προεκλογική μου εκστρατεία. Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αυτό, αφού η πράσινη μετάβαση αλλά κυρίως οι στρατηγικές που μας βοηθούν να επιτευχθεί η μετάβαση αυτή, όπως η κυκλική οικονομία και η βιοοικονομία είναι αντικείμενο των πρόσφατων μεταπτυχιακών σπουδών μου, του επαγγελματικού μου προσανατολισμού αλλά και της συμμετοχής μου στην “Αποστολή” (Mission) της πόλης της Καλαμάτας στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2030.

Με την χρήση του παρακάτω QRCode μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του Νάσου Μάκιου.

 

Οι στόχοι που θέτει ο Νάσος Μάκιος

Διαβάστε κι αυτό

Δημοτικές εκλογές 2023: “Έξυπνη” και “πράσινη” προεκλογική κάρτα παρουσιάζει ο Νάσος Μάκιος

To Top