MESSINIA PLUS

Και σήμερα πανελλαδική πρωτιά ζέστης για Καλαμάτα: Τους 41,2°C έφτασε η θερμοκρασία το μεσημέρι

Στο “κόκκινο” η Μεσσηνία: Πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου σε Κοπανάκι και Πύλο

Πανελλαδική πρωτιά ζέστης και σήμερα για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τον υδράργυρο να “σκαρφαλώνει” στη δυτική παραλία Καλαμάτας στους 41,2 βαθμούς Κελσίου στις 15:40 το μεσημέρι, καταγράφοντας έτσι την υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από το πρωί προδιαγραφόταν η μεγάλη ζέστη: 35,6°C η θερμοκρασία μόλις στις 9 το πρωί!

Ήδη η πορεία της ζέστης φαινόταν από νωρίς το πρωί, όταν ήδη από τις 09.15 το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης έδειχνε 35,6 βαθμούς Κελσίου(!), καταγράφοντας την υψηλότερη θερμοκρασία εκείνη την ώρα στη χώρα.

Κάτω, οι θερμοκρασίες στις 09.15 το πρωί

Με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης ώρα με ώρα να ανεβαίνει συνεχώς, μισή ώρα αργότερα το θερμόμετρο έδειχνε 35,9 βαθμούς Κελσίου, στη μία το μεσημέρι 39,1 και μισή ώρα αργότερα 40,1 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα στο Κοπανάκι το θερμόμετρο έδειχνε 38,4 βαθμούς Κελσίου, και στην Πύλο 38,1°C. Ακόμα και στη Μάνη η θερμοκρασία έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, η περιοχή της Δυτικής Παραλίας άρχισε να παίρνει προβάδισμα στη ζέστη με τη θερμοκρασία (ώρα 14:40) να φτάνει στους 40,7 °C, και μια ώρα αργότερα (15:40) να σκαρφαλώνει στους 41,2°C και να είναι η υψηλότερη πανελλαδικά. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Καλαμάτας ο υδράργυρος άγγιζε τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πάνω οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή

Ζέστη και τη νύχτα στη Μεσσηνία

Τη ζέστη της μέρας όμως διαδέχεται η ζέστη και τη νύχτα, με το θερμόμετρο να μην πέφτει κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως φαίνεται και στους χάρτες του Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo. Ακόμα και στον Ταΰγετο, στην περιοχή της Αλαγονίας το θερμόμετρο δεν έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

πίνακες-χάρτες:meteo.gr

 

 

 

Και σήμερα πανελλαδική πρωτιά ζέστης για Καλαμάτα: Τους 41,2°C έφτασε η θερμοκρασία το μεσημέρι
To Top