MESSINIA PLUS

Κατάλογος με το μενού εστιατορίου της Καλαμάτας σε σύστημα Braille για άτομα με προβλήματα όρασης

Πρωτοπορεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας εκδίδοντας τον πρώτο μενού καταστήματος με το σύστημα Braille για τυφλούς

Στη διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα όρασης ώστε να μπορούν να επιλέγουν από το μενού των καταστημάτων εστίασης και να κάνουν την παραγγελία τους προχώρησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με την έκδοση του πρώτου καταλόγου με το σύστημα Braille, για πιτσαρία της πόλης μας . Το μηχάνημα – εκτυπωτής, είχε αγοραστεί πριν από πολλά χρόνια, αλλά λόγω μιας αναβάθμισης που έπρεπε να γίνει και κάποιων ανταλλακτικών που σπάνιζαν, δεν είχε τεθεί σε λειτουργία, κάτι όμως που ξεπεράστηκε ευτυχώς και έδειξε τις δυνατότητές του. Σε ανάρτησή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης αναφέρεται:
“Μόλις εκτυπώσαμε τον πρώτο κατάλογο μενού εστιατορίου σε σύστημα Braille.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις απευθυνθείτε στη γραμματεία της βιβλιοθήκης στο τηλ. 2721096818″.

Nα υπενθυμίσουμε ότι, τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους σε γραφή Braille για τους τυφλούς σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση του 2018.. Πρέπει να υπάρχει η σχετική μέριμνα ώστε και οι τυφλοί πελάτες των καταστημάτων για λόγους ίσης μεταχείρισης να έχουν τους καταλόγους τους στην κατά νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους και να έχουν ισότιμη πληροφόρηση, όπως και οι βλέποντες. Η σχετική υπουργική διάταξη προωθήθηκε στις 31/5/2018 μέσω της ΓΣΕΒΕΕ σε όλες τις κατά τόπους ομοσπονδίες επαγγελματιών. Η μη συμμόρφωση των υπευθύνων των καταστημάτων, επισύρει πρόστιμού ύψους 500 ευρώ.

Κατάλογος με το μενού εστιατορίου της Καλαμάτας σε σύστημα Braille για άτομα με προβλήματα όρασης
To Top