Αθλητισμός

ΑΟ Ακρίτας: Εδραίωση στην κορυφή των πλέι άουτ με 3-0 επί της Ολυμπιάδας

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα στη προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Β’ Εθνική γυναικών έκανε ο ΑΟ Ακρίτας μετά τη νίκη του με 3-0 σετ απέναντι στην ΑΕΠ Ολυμπιάς για την 2η αγωνιστική των play out.

Το συγκρότημα του Γιάννη Μαντέκα έφτασε στην 2η νίκη, μετά το 3-2 της πρεμιέρας επι του ΑΣΠΕ Τρίπολης, παρά το νωθρό ξεκίνημα στο ματς που έδωσε το δικαίωμα στην Πατρινή ομάδα να προηγηθεί με 9-16 και 13-19. Κάπου εκεί λειτούργησε το μπλοκ, τα ποσοστά υποδοχής βελτιώθηκαν και με μια αντεπίθεση διαρκείας το σετ έκλεισε οριακά για την καλαματιανή ομάδα (25-23).

Έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα το 2-0 ήρθε σχετικά εύκολα. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η Ολυμπιάδα προσπάθησε να αντιδράσει ανεβάζοντας την απόδοση της. Η απάντηση που έψαχνε όμως δεν ήρθε ποτέ με τις αθλήτριες του Ακρίτα να βρίσκουν ξανά τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία κατακτώντας έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο.

Στο Λουτράκι θα ταξιδέψει σε δυο εβδομάδες ο ΑΟ Ακρίτας για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΑΟ Ποσειδών που καίγεται για βαθμούς. Στόχος ξανά μια καθαρή νίκη που θα εδραιώσει την ομάδα του Γιάννη Μαντέκα στη πρώτη θέση των play out.

Τα σετ: 25-23, 25-15, 25-21

ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Μαντέκας Γιάννης): Ορφανέα Αφροδίτη, Αντωνοπούλου Φωτεινή (c), Μαθιουδάκη Νίκη, Γρίβα Αγγελική, Ζουμπουλίδου Ρία, Γεωργουλάκου Αργυρώ, Μπαστακού Σταυρούλα (λ), Πανταζοπούλου Νάνσυ (λ), Λαγού Έφη, Μουργή Σάντυ, Μπότη Καλλιρόη, Χαλβατσιώτη Παναγιώτα, Πετεινάρη Μαίρη.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του Η’ ομίλου ( όμιλος play out ):

ΑΟ Ακρίτας- ΑΕΠ Ολυμπιάς 3-0

ΕΑΠ- ΑΣΠΕ Τρίπολης 1-3

Παμβοχαϊκός- Ποσειδών Λουτρακίου 3-1

Αστερια Αχαΐας – Ομόνοια Ναυπάκτου 3-1

Η βαθμολογία μετά από δύο αγώνες (έχουν μεταφερθεί οι βαθμοί των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ Φάση):

1. ΑΟ Ακρίτας 19

2. ΑΣΠΕ Τρίπολης 16

3. Παμβοχαϊκός 14

4. ΑΕΠ Ολυμπιάς 13

5. Ομόνοια Ναυπάκτου 12

6. Αστερια Αχαΐας 10

7. ΕΑΠ 6

8. Ποσειδών Λουτρακίου 6

Η επόμενη αγωνιστική:

ΑΟ Ποσειδών-ΑΟ Ακρίτας

ΑΣΠΕ Τρίπολης-Αστερια Αχαΐας

ΑΕΠ Ολυμπιάς- Παμβοχαϊκός

Ομόνοια Ναυπάκτου-ΕΑΠ

*O Ακρίτας ευχαριστεί τον Παναγιώτη Μουστάκη για το φωτογραφικό υλικό

ΑΟ Ακρίτας: Εδραίωση στην κορυφή των πλέι άουτ με 3-0 επί της Ολυμπιάδας
To Top