ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουκρανία: Έξι Έλληνες νεκροί και 6 τραυματίες μεταξύ των οποίων ένα παιδί

ΚΙΕΒΟ: 198 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ-ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 3 ΠΑΙΔΙΑ-1.115 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Σε εξέλιξη είναι η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, καθώς οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε Κίεβο, Μαριούπολη και μια σειρά από άλλες πόλεις.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν 2 νεκροί ελληνικής καταγωγής στο χωριό Σαρτανά (περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαριούπολης) και 6 τραυματίες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες με ανταλλαγή σφοδρών πυρών σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένας πύραυλος προσγειώθηκε νωρίτερα κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ ένας άλλος έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας, καθώς ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες. Οπως ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας η ρωσική εισβολή έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά να έχουν σκοτωθεί. Επίσης 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

-Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.

Ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση όταν επιβεβαιώθηκαν ακόμα 4 θάνατοι ομογενών στο χωριό Μπουχάς:

-Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουχάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

πηγή:imerisia.gr

Ουκρανία: Έξι Έλληνες νεκροί και 6 τραυματίες μεταξύ των οποίων ένα παιδί
To Top