Yποδομές

Σχολή Παπαφλέσσα: Απομακρύνεται ο παλιός εξοπλισμός-Το MessiniaLive μπήκε στο κτήριο που θα στεγαστούν προσωρινά οι Υπηρεσίες του Διοικητηρίου

ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ

Στο κτηριο της πρώην Σχολής “Παπαφλέσσα” μπήκε το MessiniaLive, λίγο πριν την μετεγκατάσταση σε αυτό των Υπηρεσιών του Διοικητηρίου Μεσσηνίας. Εικόνες εγκατάλειψης στο ιστορικό κτήριο που φιλοξένησε τις τεχνικές σχολές “Παπαφλέσσας”, αλλα και το 1ο Γυμνασιο-Λύκειο Καλαμάτας και το Εσπερινό, τα μεταγενέστερα χρόνια. Το κτήριο είναι παραδομένο στη φθορά του χρόνου, αφημένο ουσιαστικά στην τύχη του.

Πρόκειται το επόμενο διάστημα να φιλοξενήσει προσωρινά-για περίπου 2 χρόνια τις Υπηρεσίες του Διοικητηρίου Καλαμάτας, που αναμένεται να ανακατασκευαστεί και να εκσυγχρονιστεί ριζικά, ώστε να επιστρέψουν σε ένα σύγχρονο κτήριο οι Υπηρεσίες του Διοικητηρίου.

150.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ

Ωστόσο, για να γίνει η προσωρινή μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών στο κτήριο της Κρήτης, θα γίνουν και σε αυτό εργασίες επισκευής και αναδιαμόρφωσης, ώστε να μετατραπεί το κτήριο από ένα σχολικό χώρο σε έναν εργασιακό χώρο γραφείων με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να είναι λειτουργικός. Η Περιφέρεια έχει εκτιμήσει ότι θα απαιτηθούν εργασίες κόστους 150.000 ευρω για να γίνει ο χώρος λειτουργικός για τις Υπηρεσίες και προσβάσιμος στο κοινό.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Παλιά μηχανήματα απο τη λειτουργία των τεχνικών σχολών Παπαφλέσσα-Σκουριασμένα, πια και διαλυμένα από τα χρόνια που πέρασαν-Τα μηχανήματα-ιδιοκτησίας Επιμελητηρίου Μεσσηνία-θα παραμείνουν στο χώρο και δεν θα απομακρυνθούν

Σήμερα στο σχολείο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κλιμάκιο μηχανικών προκειμένου να αξιολογήσουν το χώρο, αλλά και να απομακρύνουν τον σχολικό εξοπλισμό που έχει απομείνει στο κτήριο καθώς και ό,τι υπάρχει στους χώρους του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής του.

Γυφτέας: “Ο ΧΩΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ”

Όπως μας δήλωσε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Ηλίας Γυφτέας, που μάλιστα είχε υπηρετήσει για δεκαετίες στο συγκεκριμένο σχολείο, γίνεται μια αξιολόγηση του υλικού που υπάρχει μέσα και ο,τι κριθεί ότι χρήζει επισκευής θα επισκευαστεί, ώστε να δοθεί σε σχολεία της Καλαμάτας. Βεβαίως, υπάρχει και υλικό ετών, απο την ίδρυση της Σχολης Παπαφλέσσα, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς θα απογίνει, με το πιθανότερο να παραμένει στον χώρο. Οι αίθουσες του κτηρίου είναι σε άθλια κατάσταση όπως παραδέχτηκε και ο Ηλίας Γυφτέας, και θα απαιτηθεί να γίνουν σοβαρές εργασίες στο χώρο για να γίνει λειτουργικός.

Ρεπορτάζ:  Θανάσης Πουλόπουλος

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

 

Διαβάστε και αυτό:

I. Mπουγάς: Αυτή είναι η ιστορία της Σχολής “Παπαφλέσσα”

To Top