ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Χρειάζονται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων “Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου

Κύριε Υπουργέ, σήμερα είναι, πράγματι, μεγάλη ημέρα για την Επιτροπή μας, για την πατρίδα μας. Το μήνυμα που πρέπει να φύγει σήμερα από εδώ είναι ότι η Ελλάδα μας μεγαλώνει ειρηνικά.
Ανάλογη περίπτωση που μεγάλωσε ειρηνικά ήταν με την προσάρτηση της Θεσσαλίας και της Άρτας, το 1881, από Πρωθυπουργό, Μεσσήνιο.
Αυτό δεν γίνεται τυχαία, το Υπουργείο σας, η Κυβέρνηση δημιούργησε το κατάλληλο πολιτικό κλίμα, δημιούργησε τις διπλωματικές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, με κύριο άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Ιορδανία. Ένας άξονας, ο οποίος είναι ισχυρός και εκπέμπει ισχυρά μηνύματα.
Υπογράψαμε τις θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και την Αίγυπτο.
Επίσης, με τα ισχυρά μηνύματα ωρίμασαν οι καταστάσεις.
Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά ωρίμασαν οι καταστάσεις, δημιουργήσατε και το κατάλληλο πολιτικό κλίμα και έχουμε αυτή την ευχάριστη αγγελία και το ευχάριστο γεγονός σήμερα για την πατρίδα μας και το έθνος μας.
Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας. Υπηρετούμε, είμαστε πιστοί και αυτό επικαλούμαστε και βάσει αυτού ζητάμε από τους πάντες να μη μας αδικούν.
Σεβόμαστε και θέλουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και έτσι θα κινηθούμε.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, κύριε Υπουργέ, το εύχονται όλοι οι Έλληνες σε όλες τις παρατάξεις, όταν το απαιτήσουν οι στιγμές και όταν θα είναι πάλι ώριμες οι στιγμές και όταν θα έχουμε διαμορφώσει τις κατάλληλες συμμαχίες να το επεκτείνουμε και σε άλλες περιοχές, να μεγαλώσουμε ακόμη την πατρίδα μας.
Επαναλαμβάνω, για όλα αυτά χρειάζεται σύμπνοια, ενότητα και κοινοί στόχοι.
Χρειάζονται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής, γιατί έχουμε Casus belli για το λόγο αυτό.
Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για ισχυρό μήνυμα αποτροπής.
Δεύτερον και σημαντικό, ισχυρή οικονομία που πρέπει να χτίσουμε όλοι για να χρηματοδοτήσουν και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όλοι μαζί, λοιπόν, να δουλέψουμε για την πατρίδα μας.
Στιγμές τέτοιες να τις ξαναζήσουν οι Έλληνες.
Όλοι μαζί για την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ.

To Top