ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Γιαννιτσάνικα σήμερα η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας

Η ΙΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΓΙΑ 10ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ιερή Εικόνα τής Παναγίας της Δημιοβίτισσας θα μεταφερθεί με λιτανεία στην Καλαμάτα και θα παραμείνει για 10 ημέρες στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Καλαμάτα (Γιαννιτσάνικα), για λαϊκό προσκύνημα και ευλογία τής πόλης και των κατοίκων της.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (3/8), η λιτάνευση προς τα Γιαννιτσάνικα θα ξεκινήσει στις 5.00΄ από το λεγόμενο “κάθισμα της Γλυκοφιλούσας” (οικία Μπούνα), όπου συγκεντρώνονται προσκυνητές για να τη συνοδέψουν μέχρι την Εκκλησία, ψάλλοντας ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο. Μία ακόμα στάση θα γίνει στη συνέχεια στην οικία Μάλαμα, μέχρι να την υποδεχτούν οι επίσημοι. Το πρόγραμμα της λιτάνευσης της εικόνας και του δεκαήμερου προσκυνήματος έχει ως εξής:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, την υποδοχή της ιερής εικόνας θα καλύψει μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Η ιερή εικόνα θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή Δήμιοβας την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΦΑΡΑΙ”

Να σημειωθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φαραί» Γιαννιτσανίκων οργανώνει την πρώτη πολιτιστική του εκδήλωση στις 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.

Στα Γιαννιτσάνικα σήμερα η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας
To Top