MESSINIA PLUS

Yψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Μεσσηνία και σήμερα

Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα ανατολικά τμήματα, σύμφωνα με τον καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη (Χάρτης 2), ο οποίος υπολογίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και προϊόντα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος DISARM.

Όπως διακρίνεται στο Χάρτη 2πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο 05/09 στην Αττική, στη Νότια Εύβοια, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Χάρτης 2. Καναδικός πυρο-μετεωρολογικός δείκτης για το Σάββατο 05/09/2020, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( www.civilprotection.gr), για σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τη Μεσσηνία.

EhEFYYxWoAALkBc

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

πληροφορίες και από :meteo.gr

 

 

 

Yψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Μεσσηνία και σήμερα
To Top