Το δικό μου Σχολείο

1o Γυμνάσιο Καλαμάτας: “City Explorers” προς πώληση το επιτραπέζιο παιχνίδι της εικονικής τους επιχείρησης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με τον ετήσιο απολογισμό ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece), η μαθητική επιχείρηση “City Explorers” του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Οι μαθητές- επιχειρηματίες κατάφεραν, εν μέσω καραντίνας, να ολοκληρώσουν και να προωθήσουν προς πώληση το συλλεκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες που δημιούργησαν, με θέμα την Καλαμάτα.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να προσφέρει στους παίκτες του μοναδικές στιγμές ομαδικότητας, γέλιου και ανταλλαγής γνώσεων με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα κρυφές πτυχές της πόλης μέσα από τα μάτια των ντόπιων.

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, σωστής λήψης αποφάσεων, προγραμματισμού και διαχείρισης χρόνου. Με τους ειδικούς ρόλους που επωμίστηκαν στην επιχείρηση οι μαθητές κατάφεραν να αναπτύξουν πιο εξειδικευμένες δεξιότητες. Οποιαδήποτε επαγγελματική κατεύθυνση και να επιλέξουν για το μέλλον η ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «εικονική επιχείρηση» τους εφοδίασε με ανεκτίμητης αξίας πρακτική εμπειρία και βοήθησε να κατανοήσουν ότι η επιχείρηση δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά μια στάση ζωής.

Μεγάλος χορηγός για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου στάθηκε η φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Βοήθησαν ακόμα με τις χορηγίες σε υλικά το κέντρο ιδιαίτερων μαθημάτων ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ και το βιβλιοπωλείο Bookmark.
Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Παυλέα Μαρίσα, Ραμαντάνη Γεωργία, Ρήγα, Στέλλα, Τσιλιμπέρδης Βαγγέλης, Τομαράς Σταύρος, Τριαντοπούλου Αγγελική, Χαντζής Άγγελος, Χειλά Δέσποινα, Χειλάς Βασίλης, Χριστοπούλου Έλενα. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος είναι οι: Παπαδογιαννάκη Ευαγγελία, Σπίνου Ευσταθία και Δεμπεγιώτης Αντώνης και εθελόντρια σύμβουλος η Σκάρπα Άννα.

1o Γυμνάσιο Καλαμάτας: “City Explorers” προς πώληση το επιτραπέζιο παιχνίδι της εικονικής τους επιχείρησης
To Top