ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική Επιτροπή: Με αντιδράσεις εγκρίθηκε η δαπάνη 74.000 ευρώ για τα ηχητικά-φωτιστικά

ΚΑΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΔΡΙΑΠΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το θέμα της ενοικίασης ηχητικών και φωτιστικών για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για όλο το έτος 2020 συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αρμόδια οικονομική επιτροπή.
Στις 31 Ιανουαρίου η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού συγκροτήθηκε και εισηγήθηκε να προβεί ο Δήμος την ενοικίαση των συγκεκριμένων ηχοφωτιστικών με προϋπολογισμό 74.040€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό υποβλήθηκε μόνο μία προσφορά από επαγγελματία της πόλης που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα με την προσφορά να αφορά την κάλυψη όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Κατά την συζήτηση του θέματος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος καυτηρίασε την προσφορά των 40€ και ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση της προσφοράς “μήπως και γλυτώσουμε το γεύμα της Υπαπαντής”, τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε ότι “στην ουσία με μία μόνο προσφορά και τόσο εύκολα πάμε να κάνουμε απευθείας ανάθεση”, και ψήφισε κατά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Τζαμουράνης τόνισε ότι “40€  δεν είναι έκπτωση” και πρότεινε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα και να ξανά γίνει ο διαγωνισμός, ενώ κι αυτός ψήφισε κατά.

Από τον συνδυασμό της Μαρίας Οικονομάκου, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος καυτηρίασε την προσφορά λέγοντας ότι “φαίνεται ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν“, καταψηφίζοντας και αυτός την πρόταση.
Εκ μέρους της πλειοψηφίας μίλησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, λέγοντας ότι “οι τιμές προσεγγίζουν τους όρους της αγοράς και είναι συμπιεσμένες προς τα κάτω”.
Με τις ψήφους της πλειοψηφίας τελικά εγκρίθηκε η ανάθεση στην συγκεκριμένη πρόταση των 74.000 €.

To Top