ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα έκοψαν οι Πρόσκοποι Καλαμάτας

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου τα προσκοπικά συστήματα της πόλη μας έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους.

Το πρωί το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στο χώρο του πατινάζ όπου είναι και οι εγκαταστάσεις του συστήματος, παρουσία προσκόπων λυκοπούλων γονέων, τοπικών φορέων και φίλων, την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργίας, ο οποίος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και τόνισε τα οφέλη του προσκοπισμού που τα γνώρισε απο μικρή ηλικία καθώς υπήρξε πρόσκοπος, στη συνέχεια ο Αρχηγός Συστήματος Δημήτρης Τσερεφός ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τον π. Φίλιππο Χαμαργία, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο, τον Εκπρόσωπο του Δημάρχου κ.Γιάννη Μπάκα, τα μέλη του συλλόγου “Παράδεισος” και έκανε μια ανασκόπηση για τη χρονιά που έφυγε.

Το απόγευμα το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στο ξενοδοχείο “Όστρια” σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα απο λυκόπουλα, προσκόπους, ανιχνευτές, βαθμοφόρος, μέλη τις Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, γονείς και φίλους.

Ο Αρχηγός Συστήματος Γιάννης Ηλιόπουλος μίλησε για τον προσκοπισμό, έκανε μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, έδωσε μια μικρή γεύση της χρονιάς που έρχεται, ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και ξενοδοχείο “Όστρια” για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας. Στη συνέχεια έκοψαν την βασιλόπιτα και η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε με προσκοπικά τραγούδια.

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα έκοψαν οι Πρόσκοποι Καλαμάτας
To Top