ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΕ Μεσσηνίας: Κινητοποίηση κατά της εισβολής στη Συρία και του “αναπτυξιακού νομοσχεδίου”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας καλεί τα μέλη της και τους φίλους της, σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα συνδικάτα ενάντια στην παράνομη και εγκληματική εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων στη Βόρεια Συρία και ενάντια στο δήθεν Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι δήθεν Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο είναι νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες.

Το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που έχει κατατεθεί στη Βουλή αποτελεί κορυφαίο δείγμα αρνητικών εξελίξεων όσον αφορά τα κοινωνικά-εργασιακά δικαιώματα αλλά και τα συμφέροντα του δημοσίου.
Στο όνομα των «δυνατοτήτων» της επιχείρησης καταργούνται κλαδικές συμβάσεις, περιορίζονται εργασιακά δικαιώματα και μειώνονται μισθοί ακόμα περισσότερο από τους ήδη τώρα μειωμένους.
Στο όνομα της «ανάπτυξης» καταργούνται και οι όποιες προστατευτικές διατάξεις ισχύουν ακόμη για το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα με fast track διαδικασίες για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, ιδιαίτερα από Δήμους, εκχώρηση υπηρεσιών που θα έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των δημοτικών τελών.
Όλο το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» αποτελεί την ενσάρκωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εκφράζεται με παροχές στους ιδιώτες φίλους της κυβέρνησης και με περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις όμως που ήδη έχουν αρχίσει και συνεχίζονται αναδεικνύουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας.
Οι νόμοι πάντα κρίνονται στην πράξη και η θέληση του λαού μπορεί να τους ακυρώσει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΛΑΕ Μεσσηνίας: Κινητοποίηση κατά της εισβολής στη Συρία και του “αναπτυξιακού νομοσχεδίου”
To Top