ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας: Ιστορική πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της

ΛΥΡΑΣ: “Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ”

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο το νέο συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων μελών της βρίσκονται στα έδρανα των συναποφάσεων για πρώτη φορά και δεν έλειψε το τρακ και το άγχος του “πρωτάρη”.
Όλα τα μέλη, με σοβαρότητα και με επιθυμία να βοηθήσουν στο να παει η πόλη μπροστά, έδωσαν το παρόν με πίστη ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο οι γειτονιές της πόλης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την πρώτη συνεδρίαση ο Δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Μαρία Οικονομάκου, Τόνια Κουζή και Δημήτρης Κουκούτσης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς εκ μέρους του συνδυασμού του.

Επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπάκας και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, όσο τους επέτρεπε τα βαρύ πρόγραμμά τους.

Η συνεδρίαση άνοιξε με μία σύντομη ομιλία του πρέδρου της τοπικής κοινότητας Παναγιώτη Λύρα που καλωσόρισε όλους τους συναδέλφους του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ήταν σχετικά με την λειτουργία της κοινότητας, όπου έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του συμβουλίου, θέματα πολιτικής προστασίας.

Συγκροτήθηκε επιτροπή οδικής ασφάλειας, εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής του προπονητηρίου στο χώρο το δημοτικού Σταδίου παραλίας, ενώ η τοπική σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Εύα Κουφαλάκου έθεσε το θέμα της “ακατάλληλης ώρας συνεδρίασης, αφού είναι εργάσιμη η εντεκάτη πρωινή” και ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι όλα θα είναι υπό συζήτηση και κατόπιν συμφωνίας θα γίνονται όλες οι ενέργειες στο εξής.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση μίλησε στην κάμερα του Messinialive που δίνει την ίδια βαρύτητα κάλυψης σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου.

To Top