MESSINIA PLUS

Χωρίς άδεια και ρεύμα ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Πύλου

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Πύλου, που εγκαινιάστηκε πριν 20 ημέρες από τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη δεν έχει ρεύμα, ενώ εκκρεμεί και η άδεια λειτουργίας του… Αγώνας δρόμου από τον νέο Δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα προκειμένου να λειτουργήσει σύντομα.

Καρβέλας: Κάνουμε όλες τις ενέργειες για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας στον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Πύλου, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μαρία Σταυροπούλου, τον Προϊστάμενο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Τζιβίσκο, τον Προϊστάμενο στο τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνο Βέργο, τη Διευθύντρια Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας Αναστασία Γιαλλελή, καθώς και την Προϊσταμένη Παιδικών Σταθμών Βάλια Νικολούδη.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε η αδυναμία λειτουργίας του Σταθμού, λόγω της μη ρευματοδότησής του, ενώ ήδη εκκρεμεί η έκδοση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας.

Η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού της Πύλου θα ξεκινήσει στο υπάρχον κτήριο στις 11/9/2019.

Σε επικοινωνία που είχε το Messinialive με τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για το θέμα, τόνισε: “Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτό το σημαντικό έργο του Δήμου μας. Ήρθαμε σε επαφή με την ΔΕΗ να γίνει η παροχή ρεύματος, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και θέλω να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μια απλή γραμμή, αλλά θέλει ειδική παρέμβαση. Ελπίζω να μη μας καθυστερήσει αυτό. Το κόστος της παροχής ρεύματος είναι ένα ποσό περίπου στις 10.000 ευρώ και θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε.

Σχετικά με την αδειοδότηση, μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο κτίριο και θεωρώ πως όλα θα γίνουν γρήγορα και νόμιμα.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι έδωσα εντολή να γίνει μελέτη ανανέωσης του υπάρχοντος εξοπλισμού τόσο για να νήπια που ήδη υπάρχει, όσο και για τα βρέφη. Θέλουμε να είναι όλα καινούργια όταν λειτουργήσει ο Σταθμός.

Όταν λοιπόν με το καλό, λυθούν τα θέματα αυτά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα γίνει η μεταφορά από τον Σταθμό που τώρα λειτουργεί στο νέο. Γι’ αυτό η πρώτη μου επίσκεψη 8 μέρες πριν την έναρξη των Σχολείων έγινε από το συγκεκριμένο κτίριο. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά και θα γίνουν σωστά και γρήγορα”.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα διαθέτει διακριτό βρεφικό και νηπιακό τμήμα. Το βρεφικό τμήμα μπορεί να φιλοξενεί 10 βρέφη ηλικίας από 2 μηνών έως 18 μηνών και το νηπιακό τμήμα 50 νήπια ηλικίας από 1,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στο δημοτικό σχολείο. Ο Σταθμός μπορεί επίσης να φιλοξενήσει νήπια με αναπηρία, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη Βάλια Νικολούδη και στο τηλέφωνο 2723301928.

Διαβάστε και αυτό:

Εγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πύλου χωρίς τον Σαμαρά

Χωρίς άδεια και ρεύμα ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Πύλου
To Top