MESSINIA PLUS

Στα ύψη η θερμοκρασία την Κυριακή- Στους 37°C η μέγιστη θερμοκρασία στην Καλαμάτα

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται ζεστό Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ύψη την Κυριακή 9 Ιουνίου στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την Υπηρεσία METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία σταδιακά μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιάσει άνοδο με τη μέγιστη θερμοκρασία στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής να πλησιάζει και τους 37 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας έτσι αισθητή και επισήμως την άφιξη του καλοκαιριού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ







ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Kαι μιας και έχουν ξεκινήσει κάποιοι από εμάς τα μπάνια τους, η Υπηρεσία METEO έχει εκδόσει και αναλυτικούς χάρτες με τις συνθήκες κολύμβησης σε 660 παραλίες πανελλαδικά, και εν προκειμένω και της Μεσσηνίας

Η κατάταξη γίνεται σε τρεις διαβαθμίσεις: ιδανικές συνθήκες για κολύμβηση (πράσινο εικονίδιο), κολύμβηση με μικροπροβλήματα λόγω ανέμου και κύματος (πορτοκαλί εικονίδιο) και προβληματική κολύμβηση (κόκκινο εικονίδιο). Για την επιλογή της διαβάθμισης λαμβάνεται υπόψη κυρίως ή ένταση του ανέμου αλλά και o προσανατολισμός της παραλίας ως προς την προβλεπόμενη διεύθυνση του ανέμου.

Ταυτόχρονα δίνονται βασικές πληροφορίες για την κάθε παραλία (τύπος, βάθος, ευκολία πρόσβασης), χάρτης της περιοχής καθώς και η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας, όπως εκτιμάται από δορυφορικές μετρήσεις.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:

ΣΗΜΕΡΑ- ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ 20 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα-πίνακες πληροφοριών meteo.gr

Στα ύψη η θερμοκρασία την Κυριακή- Στους 37°C η μέγιστη θερμοκρασία στην Καλαμάτα
To Top